Hvordan å bli grafisk designer

Når det gjelder grafisk design, det mest viktige er, selvfølgelig, kreativitet. Men mange folk som ikke er så kjent med grafisk design og dens bruk undervurderer dette yrket. Det å være grafisk designer er mer enn bare å tegne – man må være kreativ og ha innsikt i psykologi. For å lage en perfekt reklame som vekker oppmerksomhet og bare trekker deg å sjekke produkten ut trenger man en god design. Spesielt på nettet, hvor alt er tilgjengelig ved et enkelt klikk må man ha en veldesignet nettside, særlig hvis nettsiden handler om noe spennende, som f. eks. online casinoer. Et flott eksempel på det er ComeOn Referansekode. En kjedelig design bare tiltrekker ikke folk, men hvis siden er velformet og alt informasjon er presentert på en måte som er interessant så vel som lett å lese, da vil nettsiden være en suksess.

For dere som er interessert i å drive med grafisk design er det best  å begynne å utvikle ferdighetene dine i tegning og PC-bruk så snart som mulig. Det tar tid og innsats for å utvikle ekspertise i hvilket som helst yrke. Prøv å tegne og tenke opp dine egne ideer og designer ofte og utforsk hva du kan gjøre i Photoshop – kanskje den mest brukte redskapen for grafisk design. Du kan også komme i kontakt med andre folk som også driver med eller ønsker å forbedre seg i grafisk design og tegning ved flere nettsider og forumer, for eksempel Dribble eller DeviantArt.

Søk også etter kurs, hvis du ønsker å ta timer eller finn pensumer for grafisk design; i dag er mange lærebøker tilgjengelig på nettet, så du kan lære selv. Hvis du liker ikke å lese i lang tid på PC-en, en annen bra måte er å lære ved opplæringer på YouTube. Du kan finne masse opplæringer og undervisninger på forskjellige programmer og for forskjellige nivåer. Og hvis du ikke forstår noe eller har vanskeligheter med noe, du kan alltid se på videoen igjen eller legge et spørsmål i en komentar.

Hvis du er sikker på at grafisk design er noe du ønsker å drive med er det kanskje lurt å velge en studieretning i grafisk design. På fakultetet kan du få ikke bare en veldig omfattende utdannelse, men også et diplom. Det er ikke umulig å få jobb i grafisk design uten et diplom, men det kan være lettere hvis man er utdannet spesielt for en grafisk designer.

Sist men absolutt ikke minst, begynn å bygge en portefølje. Det betyr å finne frilans arbeid eller praksisplasser og begynne å bruke det du har lært. Jo mer du jobber, jo mer fine designer vil du ha å vise til en potensiel arbeidsgiver. Når du lager en portefølje er det ikke smart å legge til alle designer du har gjort, men de beste. Og prøv å velge så varierende som du kan!

Som noen som helst andre pasjon er det ikke så lett å etablere seg i grafisk design. Men akkurat som noen som helst andre pasjon, er det verdt det!